joi, 26 mai 2016


INVATAMINTE DUHOVNICESTI


PARINTELE CIPRIAN GRADINARU: 

„Nu cantitatea sau gravitatea păcatelor aduce deznădejdea, ci timpul petrecut fără Dumnezeu.
Ca duhovnic, de-a lungul timpului, şi din experienţa de la spovedanie, am întâlnit oameni bogaţi, deştepţi, realizaţi profesional şi social, dar lipsiţi de sensul şi de bucuria vieţii, nefericiţi, suferinzi sufleteşte. Alţii, cu posibilităţi modeste de trai, erau împăcaţi cu ei şi cu tot ceea ce era în jurul lor. Mare lucru! “
Parintele mai spune: “Raiul şi iadul încep din viaţa aceasta pentru toţi, depinde de libertatea voinţei noastre cum lucrăm porunca lui Dumnezeu. Facem voia Lui, ne odihnesc creaţia şi pământul lui Dumnezeu. Nu facem voia Lui, nu ne bucură nimic.”


PARINTELE CIPRIAN mai spune: “Nu conteaza partea materiala, cat mai ales investitia sufleteasca. Hristos va cantari dragostea cu care daruim, chiar daca dam ceva putin valoros. Il bucura pe Hristos, din inima Lui daruind. Toti suntem trecatori pe lumea aceasta, dar esenta este sa ne gasim utilitatea”
(sursa: ziarullumina.ro)

PARINTELE IRINEU CURTESCU:
 

„Fără pâine putem trăi, tot mai găsim o coajă la gunoi, dar sufletul fără Dumnezeu nu este fericit şi împlinit. Sufletul îl caută pe Dumnezeu. Degeaba facem averi pe pământ că astea nu ne fac fericiţi. Omul e trup şi suflet. Dacă ne lăsăm pe seama trupului, păcatului şi lumii omul nu se mântuieşte. Se strică. Trebuie să-i dăm sufletului prin rugăciune legătura cu Dumnezeu, cu Iisus. Să-l gustăm pe Iisus şi atunci vedem ce bune e şi ne mântuim.Să nu trăim în duhul stricat al lumii, ci în Duhul lui Hristos.”

(sursa:napocanews.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu